Dag 47 - Geen inspiratie... - Reisverslag uit Doha, Qatar van Olav Versloot - WaarBenJij.nu Dag 47 - Geen inspiratie... - Reisverslag uit Doha, Qatar van Olav Versloot - WaarBenJij.nu

Dag 47 - Geen inspiratie...

Door: verslootinqatar

Blijf op de hoogte en volg Olav

05 Augustus 2011 | Qatar, Doha

Dag 47 – donderdag 4 augustus 2011: Geen inspiratie

Allereerst: Dolf, gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ga je straks ook nog even bellen, is er nog niet van gekomen.

Ik heb inmiddels van meerdere mensen begrepen dat ze post voor mijn verjaardag verstuurd hebben, maar het meest is (tot nu toe) niet aangekomen. Hoeft niets te betekenen, het kan weken duren voordat de post hier op zijn bestemming aankomt. Zoals gezegd is er hier maar één postkantoor (in een stad van meer dan één miljoen mensen!) en daar zijn ze niet erg van het harde werken. Vervolgens meot het dus naar de compounds en die halen meestal één keer per week de post uit hun postbus om dat dan weer op hun compound te verspreiden, maar volgens mij wordt daar ook niet erg veel haast mee gemaakt. Pakketten moet helemaal een drama zijn. Aramex heeft zelfs speciaal daarvoor een dienst in het leven geroepen waarbij je een postbusadres in Amerika, Groot Brittanië en(sinds kort ook) China krijgt, zodat je bestelling van amazon enzo daar naartoe kunt laten sturen. Vanaf dat adres wordt het dan met een koerier naar je bestemming in Qatar verstuurd. Is een stuk goedkoper (ik las iets over iemand die 41 pond moest betalen om met DHL een CD van Engeland naar Qatar te versturen) en redelijk succes verzekerd, terwijl dat met de gewone post altijd maar afwachten blijft. De huizen op de compound die we op het oog hebben, hebben zelfs allemaal brievenbussen en da’s erg bijzonder hier. Huis-aan-huis bezorgen doen ze hier niet aan. Is ook lastig, aangezien er nauwelijks straatnamen zijn. Ook daar moet je ze gewoon naar de compound sturen, zij verspreiden het dan verder.

Het verkeer wordt hier inmiddels steeds gekker: inhalen zonder te kijken, slingerend over de weg omdat ze te moe zijn om te rijden en gisteren zag ik er zelfs één chauffeur met zijn dochter van een jaar of vier op schoot zitten. Tijdens het rijden wel te verstaan. Een collega van de administratie was van de week aan de zijkant geraakt door een slingerende auto, en haar reactie: ach ja, hij was zo moe omdat hij aan het vasten was. Ja, praat het nog goed ook, als-ie zo moe is moet-ie geen auto rijden! Maar dat wordt hier blijkbaar als een excuus geaccepteerd. Ik zou zeggen: zie gisteren.

Het is inmiddels weekend in Qatar en ik ben van plan om in ieder geval op zaterdag ergens naartoe te gaan, maar ik weet nog niet wat. Er is hier een boerderij waar ze de Oryx van de ondergang gered hebben. Dat is het nationale dier / symbool van Qatar, maar ik las vanavond dat je daar alleen maar met touroperators heen kunt en officieel toestemming van de regering nodig hebt. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel met zo’n dagtochtje naar zoiets te gaan. Misschien gok ik het wel gewoon, is maar een kilometer of 20 van Doha. Anders moet ik iets anders verzinnen, maar daar heb ik morgen ook nog alle tijd voor. Morgen eerst uitslapen, was doen enzo: iets doen, uitslapen, huishouden enzo. Wil het weekend coq-au-vin maken, dus morgenochtend eerst de kip de rode wijn marineren en aan het begin van de middag langzaam klaarmaken. Enige wat toch een probleem bleek te zijn waren spekjes. Varkensvlees doen ze hier natuurlijk niet erg aan…

Voordeel van nu internet thuis is dat jullie niet het hele weekend in spanning hoeven te zitten over wat ik toch allemaal voor avonturen heb meegemaakt hier, ik kan het gewoon meteen online zetten! Over internet gesproken: ik kreeg net een sms’je dat mijn eigen dongle klaar is om opgehaald te worden, dus ik moet morgen in ieder geval naar het service centre. Dan zou ik meteen graag naar de bank in Villagio willen om mijn credit card op te halen, maar die zijn dicht op vrijdag, dus dat moet zaterdag dan weer. En zo blijf je in ieder geval bezig…

Heb verder weinig inspiratie om te schrijven vandaag, hou het erg kort deze keer. Heb ook geen belachelijke dingen meegemaakt die ik met jullie kan delen, dus het wordt een erg kort en saai praatje vandaag.

Ik heb hier vandaag wel een oproep op www.qatarliving.com gezet om mensen te vinden om muziek mee te maken. Da’s een site voor expats waarop je terecht kunt voor advertenties, oproepen, vragen en informatie. Qua advertenties een soort marktplaats. Er is sinds kort ook een echte marktplaatsvariant: bit4it.me. Is een Nieuw Zeelandse site die hier een vestiging geopend heeft. Is nog niet echt een gat in de markt: aanbod is erg beperkt. Maar aangezien zelfs ebay hier geen vestiging heeft is er blijkbaar ook niet veel behoefte aan. Wat op zich best bijzonder is, aangezien veel mensen hier maar een paar jaar blijven en je dan toch zou denken dat er een hoop dingen over zijn als ze weer verder trekken of terug gaan. Er schijnt wel ergens een soort kringloopwinkel voor expats te zijn, maar die heb ik nog nergens kunnen vinden. Ik weet ook niet meer wie me dat verteld heeft, dus vragen is wat lastig. Ik dacht dat één van de voormalige jeugdtrainers van Ajax het was, maar die bleek het niet te zijn. Heb ook via google niets kunnen vinden.

Wil wat te doen hebben in de middagen en avonden, zit me regelmatig kapot te vervelen. Zwemmen heb ik een beetje opgegeven gezien de temperatuur van het water en in het weekend is het zoals gezegd niet echt gezellig in het zwembad

O ja, ook vandaag was het weer ruim boven de 50 graden. Toen ik om half 8 naar buiten ging om bij mijn collega’s te gaan eten besloeg mijn bril nog steeds van de warme, vochtige lucht….

Hou er mee op voor vandaag, heb verder gewoon niets te melden!

Tot Snel!
Olav

PS: dat bellen heb ik inmiddels gedaan, zat een paar uur tussen de eerste zin en de laatste!

• 04 Augustus 2011 - 21:52

Karin:

Slaap lekker, Lief!!
    De rest IRL!!

• 05 Augustus 2011 - 06:27

Tante Margriet:

Kon lekker vroeg je relaas lezen. Had me weer eens een uur vergist om me te laten verbinden. Weer te vroeg.
    Alleen zat ik vorige keer al in de wachtkamer en merkte het deze keer tijdig thuis.