Ceremonie en meer... - Reisverslag uit Doha, Qatar van Olav Versloot - WaarBenJij.nu Ceremonie en meer... - Reisverslag uit Doha, Qatar van Olav Versloot - WaarBenJij.nu

Ceremonie en meer...

Door: verslootinqatar

Blijf op de hoogte en volg Olav

21 Juni 2011 | Qatar, Doha

Om maar meteen door te gaan op het nieuws van gisteren: de ceremonie voor het contract tekenen heeft inderdaad vanmorgen plaats gevonden. had voor de zekerheid een stropdas omgedaan (losjes!), maar bleek niet erg nodig te zijn. De ceremonie werd bijgewoond door nog drie contracttekenaars en geleid door een heel zenuwachtig mannetje van een jaar of 20 die nog geen goedemorgen over zijn lippen kon krijgen. In traditionele wit gewaad en hoofddoek, dat dan weer wel. Niet dat je daar hier mee opvalt overigens. Maar goed de ceremonie dus. Die bestond uit een powerpointpresentatie over de doelen en visie van Aspetar, de organisatiestructuur, de verschillende afdelingen en de inhoud van de werkzaamheden. Klinkt voortvarend, toch? De lieve schat jaste de 10 sheets er echter in nog geen anderhalve minuut doorheen. Sloeg de helft over, mompelde bij de andere helft wat erop stond en bij een paar andere wees hij alleen maar. Gelukkig hadden we hem ook op papier dus konden we ook gewoon lezen wat er stond. Vervolgens moesten er wat formulieren ingevuld worden (voor de bank die ik nog niet heb bijvoorbeeld en de geheimhoudingsplicht enzo), waarbij van een paar me niet helemaal duidelijk werd waar ze voor zijn. Laat-ie die nou net overslaan. Vervolgens werden de contracten door ons getekend en nam hij ons mee op een rondleiding door het ziekenhuis. Dit betekende dat hij in het voorbijgaan op de bordjes van de afdelingen wees en dan iets als "pharmacy" mompelde. Als je niet naast hem liep merkte je het niet eens. Aan het eind verontschuldigde hij zich nog dat hij dit voor het eerst deed. Geeft niks joh, was niet te merken. Ging hartstikke goed....

Verder weer veel ingelezen en meegekeken met een meting met een DEXA-machine. Da's een Röntgenapparaat waarmee je de lichaamssamenstelling kunt bepalen. Botdichtheid en vetpercentage enzo. Dat is hier standaard voor iedere sporter eens in de zoveel tijd. Ik zag toevallig ook een briefje met de naam van Pah-modou Kah liggen. Die kaartenpakker van Roda is hier natuurlijk ook een paar weken geleden naartoe gegaan en zal dus ook bij de keuring onder dat ding gelegen hebben.

Tenslotte hebben nog een meting voor morgen voorbereid, we moeten bij een flink aantal voetballers isokinetische kracht gaan meten (wie precies waarom werd met niet helemaal duidelijk), maar voor mij was het een jaar of tien geleden dat ik aan zo'n apparaat heb gezeten, dus er moest wel het één en ander weer op komen borrelen zeg maar. Is wel aardig gelukt en ook morgen zijn we het grootste deel van de dag met z'n tweeën, dus dat moet wel goed komen.

Tenslotte nog even goed nieuws: het probleem met de kakkerlakken lijkt opgelost, in de douche van de personeelswoning waren ze nu echt allemaal dood en heb ik alle lijken opgeruimd. Lag er vanmorgen nog wel één in de WC, maar dat was snel opgelost en vanmiddag nog eentje in de gang, maar die was al dood. Nou maar hopen dat het probleem ook echt opgelost is. Mijn balkondeur is ook gemaakt, deur kan weer normaal dicht. Nou alleen dat gas nog. Zou vandaag om 7 uur komen. Is hier inmiddels een uur geleden... Zou-ie denken dat ik nog niet helemaal geacclimatiseerd ben en 7 uur Nederlandse tijd bedoelen.....?

• 21 Juni 2011 - 17:20

Karin:

Acg, je hebt getekend!
    Gefeliciteerd, Lief!

xx

• 21 Juni 2011 - 18:13

Mamma:

de gandtekening staat succes en veel geluk in doha

• 21 Juni 2011 - 18:14

Mamma:

bedoelde natuurlijk handtekening

• 21 Juni 2011 - 19:49

Mia:

jee wat heb je alweer veel tot je moeten nemen,maar je bent snel van begrip dus ik denk dat het allemaal gaat lukken maar savonds denk ik dood op van alle informatie. fijn dat er getekend is nou morgen weer sukses en tot hoors