dag 64 - Hondenijs - Reisverslag uit Doha, Qatar van Olav Versloot - WaarBenJij.nu dag 64 - Hondenijs - Reisverslag uit Doha, Qatar van Olav Versloot - WaarBenJij.nu

dag 64 - Hondenijs

Door: verslootinqatar

Blijf op de hoogte en volg Olav

22 Augustus 2011 | Qatar, Doha

Dag 64 – Zondag 21 augustus 2011: Hondenijs

Voor wie er nog over twijfelde: de wereld is compleet stapelgek geworden. Waarom? Vandaag stond in het AD dat Nestlé roomijs op de markt gaat brengen. Niets aan de hand? Inderdaad niet totdat ik erbij vertel dat het speciaal voor honden is. “Nou en?” hoor ik een aantal mensen denken, “Die hond van jou kon je ook geen groter plezier doen dan een bak ijs leeg likken”. Klopt, maar dit is roomijs voor honden met een lactose-intolerantie. Buiten dat kochten we dat niet speciaal voor haar maar kreeg ze de restjes. Nou word ik al heel nerveus als mensen speciaal hondenijs kopen, maar het kan dus blijkbaar nog gekker. En het ergste is nog: niemand kijkt er van op. Ik heb nog nergens berichten gehoord over massademonstraties voor Nestlé-vestigingen of laboranten die hierom woedend ontslag genomen hebben. Weten deze mensen eigenlijk dat er op dit moment 400.000 kinderen dreigen dood te gaan van de honger in Oost Afrika? Van de honger inderdaad, toch de core business van een voedingsmiddelenconcern. Ik zou me doodschamen als ik voor dat bedrijf werkte. Ook als er geen hongersnood in Afrika was, trouwens. En voordat er vragen komen: er staat hier in ieder winkelcentrum een collectebak voor Oost Afrika waar ik inderdaad regelmatig wat in gooi. En die bak is altijd prima gevuld trouwens, mensen zijn hier redelijk betrokken bij Oost Afrika.

Over winkelcentra gesproken: ik was net even in Villagio en daar had blijkbaar iemand iets met een rode saus erin op de grond laten vallen. Lag dus een flinke plas rood spul op de grond. Eén van de schoonmakers deed verwoedde pogingen om dit schoon te maken door het op te vegen. Niet dweilen dus, maar gewoon met een ouderwetse harde bezem. Dat het niet erg lukte zal niemand verbazen, neem ik aan…. Toen ik naar binnen liep viel me opeens op dat er zoveel winkels open waren tot nu toe was altijd bijna alles dicht vanwege de Ramadan, maar er was nu eigenlijk heel veel open. De horecadingen uiteraard niet. Je kan het ook te gek maken. Er schoot me toen opeens te binnen dat er een verschil schijnt te zijn tussen de eerste helft van de Ramadan en de tweede helft. Voor en na Garangao dus. Ik las van de week nog ergens iets over openingstijden van een bedrijf waar stond dat ze de tweede helft van de Ramadan meer open waren dan de eerste helft. Weet ook niet precies hoe het zit, maar dat er een verschil in is lijkt me inmiddels wel duidelijk.

Ik kan het verschil op dit moment ook niet opzoeken, heb geen toegang tot internet. Verbinding maken lukt wel, maar vervolgens heb ik geen toegang. IP-adres van de server geeft alleen maar nullen, dus ik heb het idee dat ik wel weet waar het probleem zit. Zit al een hele tijd in de wacht bij Qtel, heb de eerste horde van de helpdesk al genomen, sta nu in de wacht voor de technische dienst. Die eerste horde is waarschijnlijk alleen maar om te controleren of je de rekening enzo wel betaald hebt. Vervelende is vooral dat er zo’n afschuwelijk muziekje in de wachtstand zit. En dan zeg ik niet alleen afschuwelijk omdat ik het Arabische muziek is, maar om het fenomeen “muziek-in-de-wachtstand” in het algemeen.

Had net ook al iemand van Qtel aan de lijn om te vragen of de omzetting van prepaid naar abonnement eigenlijk gelukt was. Ik zou daar vrijdag bericht van krijgen, maar na twee maanden ga ik er al vanuit dat dit niet gaat gebeuren. Werd nu trouwens heel behoorlijk geholpen! Fatsoenlijk Engels, to-the-point en duidelijk. Laten je collega’s er een voorbeeld aan nemen. Ben alleen vergeten te vragen of er nu ook internet bijzit. Volgens mij wel, maar heb nog niet geprobeerd of het ook daadwerkelijk werkt. Zit nu nog steeds in de wacht, dus kan het nog even niet proberen.

Mooi he? Die boze Erwin Koeman gisteravond. Bijna nog leuker dan een boze Ronald Koeman. Meneer was er niet in gekend dat de club Rodney Sneijder gehuurd heeft. Ik zou lekker mijn mond houden en onze-lieve-heer heel dankbaar zijn dat de club het voor elkaar gekregen heeft om zo’n talent binnen te halen. Zou hij ook klagen als die van Seumeren morgen opeens op het trainingsveld staat met de mededeling dat-ie Messi heeft vastgelegd? Maar daar had ik toch helemaal niet omgevraagd? Die past helemaal niet in mijn beleid, stuur hem maar naar het tweede! Schei toch uit, Erwin, wees blij dat je hem erbij krijgt!

Verdomme, 2-2 in Venlo. Drie wedstrijden gespeeld en nou al op twee punten. Gelukkig blijven bij Feyenoord in het kielzog, als ik het AD moet geloven wordt dat het weer helemaal, dus dan moeten we ons daar maar op richten…

Ik word ondertussen gek van Qtel, internet is een drama vandaag, dus ik denk dat ik dit verslag morgen pas kan plaatsen. Ik heb tussendoor even verbinding gehad nadat ik wat in de instellingen had zitten klooien, maar inmiddels gebeurt er weer helemaal niets. Zit dus voor de derde keer in de wacht en voor de derde keer naar hetzelfde Arabische muziekje te luisteren. Geen idee waar het over gaat, maar het klinkt erg treurig. Probleem is vooral dat het allemaal een eeuwigheid duurt en dat liedje iedere keer hetzelfde is, alleen onderbroken door reclameboodschappen. In het Engels, dat wel. Kan ze inmiddels woord voor woord meemimen. Foutloos. Heb net de technische dienst aan de lijn gehad. Wij kunnen het samen niet oplossen, er is een klacht namens mij over deze storing naar de netwerkafdeling gegaan en die nemen contact met me op. Laat dat in godsnaam morgen zijn. Het is hier inmiddels half 1 en ik wil toch liever niet vannacht gestoord worden daarvoor.

Vanmorgen een vroegertje: om acht uur bij de makelaar om naar wat compounds te kijken. Eerste was erg mooi maar ook erg duur. Even ter vergelijking: voor het zelfde bedrag heb ik een vergelijkbare villa in Beverly Hills Al Rayan, maar dan inclusief meubels. Deze is niet ingericht. Alleen een keuken en airco. O, en kasten, maar verder ook niet. Volgende waar hij me mee naar toe nam was zo mogelijk nog minder succesvol. Bewaking wilde ons er niet op laten. Reden: het is Ramadan en dus beginnen we pas om negen uur. Het was op dat moment kwart voor negen. Makelaar kon op zijn kop gaan staan en een kip nadoen maar we kwamen er niet op. Of ik vanmiddag om vijf uur maar even terug wilde komen. Nou, wat denk je zelf? Als dit het niveau is van jullie servicevoorziening dan ben ik al klaar. Gevolg was wel dat ik om negen uur achter mijn bureau zat. Naar huis gaan vond ik de moeite niet, dan kun je een kwartiertje rondlopen en dan moet je weer weg. Voordeel daarvan is dan weer dat ik ook om twee uur naar huis gegaan ben. Ik had ook wat emails uitgezet naar een aantal makelaars, maar nog geen reactie op. Of wel gereageerd maar gewoon niet binnengekregen omdat ik geen internet heb, kan natuurlijk ook.

Ben de avonden zo langzamerhand goed zat aan het worden. Als de Ramadan straks afgelopen is gaan ze gewoon weer om vier uur en om zes uur trainen en dan ben je tenminste op een christelijk tijdstip thuis na een testsessie. Vandaag was het weer dik half 12. Was wel een stuk vlotter thuis dan gisteren trouwens. Alleen even in de file, maar tenminste wel meteen de snelste route. Niet de kortste overigens, via de E-ring is korter, maar ook drukker. Ik heb morgen nog snelheidsmetingen met de A-junioren van Qatar SC, daarna is het voorlopig even klaar. Zaterdag begint voor de meeste teams de Eid (feestperiode aan het einde van de Ramadan) en zijn de meeste clubs een week vrij. Daarna gaan ze weer op normale-mensen-tijden trainen. Ik had ook metingen gepland op woensdag, maar ze blijken dan een wedstrijd te hebben. Met de trainer zelf afgesproken. Trainen jullie dan dinsdag, dan doe ik het dan wel. Nee, de dag voor een wedstrijd doen we geen metingen. Maar ik wil ze alleen maar even wegen. Nee, op die dag moeten ze al met de wedstrijd bezig zijn. We hebben het over de onder 14/15. De trainers hier moeten over het algemeen blij zijn dat ze er allemaal zijn om negen uur. Is eigenlijk nooit zo. Sterker nog: ze zijn er nooit allemaal. En dan laat ik blessures buiten beschouwing. Afmelden schijnt er ook niet bij te zijn. Om negen uur worden de koppen geteld en naar aanleiding daarvan de planning gemaakt.

Vanmiddag was mijn vriend de elektricien ook weer terug. Met armaturen voor de halogeenspotjes, dus dat ziet er nu ook fatsoenlijk uit. Morgen komt-ie weer met een afdekplaatje voor wat losse draadjes die uit de muur steken en waar 50V op schijnt te staan. Zitten op een prachtige Sarahoogte dus afdekken is misschien geen gek idee. Hij had ook zijn supervisor meegenomen, de beste man bleef zich maar verontschuldigen voor het feit dat de boel nog niet geschilderd was. Hij verontschuldigde zich zo vaak dat ik hem niet geloof. Morgen komt hij de verf en aanverwante zaken brengen en dat gaan ze vanaf dinsdag schilderen. Om zeven uur ’s ochtends. Fijn, die Ramadan. Stoppen om één uur, dus ze hebben wel een dag of drie nodig. Heb hem beloofd dat ik morgen alles van de muur haal en alle losse bende op zal ruimen. Heb meteen even geïnformeerd hoe het eigenlijk met de TV zit. Moet ik dat zelf regelen of hoort dat erbij. Had al van de buren gehoord dat je dat zelf moet regelen, maar mijn ervaring is inmiddels dat ze het wel voor je regelen als je je heel dom opstelt. De elektricien werd nog even het dak op gestuurd om te kijken of er wel een schotel staat en die blijkt er te staan, maar er schijnt een nogal elementair onderdeel te ontbreken. Nog afgezien van de kabel die ontbreekt tussen de muur en de TV. Hij ging wel even kijken of er nog één op de zaak lag. Zal wel een paar tientjes kosten, maar dan is het tenminste ook geregeld. Zou me erg tegen vallen als hij er geen één weet te vinden. Decoder voor het satellietsignaal staat er nog, moet alleen een kaart in. Heb heel dom gezegd dat ik niet weet hoe en waar en wat, dus ik ga er eigenlijk vanuit dat het wel voor me geregeld wordt.

Als laatste kregen we vandaag een heel trots mailtje van Chi Kei dat de nieuwe weegschalen binnen waren. Mooi. Zijn van die dingen waar ook meteen een lengtemeetgeval op zit. We zijn er beneden even naar gaan kijken en hebben ze direct omgedoopt tot Crappy-o-meters. Wat een troep. Gammele zooi die niet eens geschikt is om als slecht voorbeeld te dienen. Probleem is vooral dat al deze ellende een jaar geleden besteld is en het niet geheel toevallig allemaal Italiaans spul is wat er binnen komt. Onze Italiaanse collega heeft de lijst inderdaad destijds opgesteld. Het ergste is nog dat de helft van wat er besteld is eigenlijk zo bij het grof vuil kan omdat het gewoon troep is wat we niet nodig hebben en waar we niets mee kunnen. Ondertussen duurt het nog maanden voordat we de huidplooimeters binnen hebben. Meneer wilde dat we dat met BioImpendantie gingen meten, zo is het vorig jaar ook gegaan. Bioimpedantie zijn die apparaten waar je op gaat staan en die dan meteen je vetpercentage, je haarkleur, je pincode en het weerbericht voor de Bahamas in 2016 laten zien. Onbetrouwbare flauwekul waar je helemaal niets mee kunt. Voor iedereen die er ooit ingetrapt is en zo’n ding thuis heeft staan: ga er maar eens opstaan, schrijf alle gegevens op, neem een groot glas water en ga er dan nog eens opstaan. Zoek de verschillen! Daar moesten wij dus serieuze metingen mee gaan doen. We zijn er pontificaal voor gaan liggen en gelukkig werden we gesteund door de collega’s van Aspire. Gewoon ouderwets met huidplooimeters dus. Daar zitten ook de nodige minpunten aan, maar zolang dezelfde persoon maar bij dezelfde club blijft meten is er niet zoveel aan de hand. Dan doe je iedere keer hetzelfde fout en aangezien het toch vooral om de individuele verschillen gaat is dat niet zo’n probleem.

Diezelfde Chi Kei blijft maar roepen dat Al Sadd “zijn” club is. Tot grote ergernis van Darren. Hij liep daar vandaag over te mopperen, waarop ik tegen hem zei dat-ie hem lekker zijn gang moet laten gaan. Als hij roept dat het zijn club is dan mag-ie het ook gaan doen. Scheelt ons een club, dan hebben we er allebei drie in plaats van drie om vier. Eén collega erbij die er van allebei nog eentje overneemt en we zijn helemaal blij! Drie clubs pp is wel veel en eigenlijk niet te verhapstukken. Twee is prima te doen. Wordt wel aan meer collega’s gewerkt, maar dat zal nog wel een maand of zes duren. Zeker gezien het werktempo van HR.

O ja, een avond op het veld staan bij Al Wakra leverde uiteraard ook weer clubkleding op! Alleen een shirt deze keer. Nu Al Rayyan nog. Had om kleding gevraagd om dezelfde uitstraling als de rest van de staf te hebben, maar die hebben ook allemaal iets anders aan, niet eens allemaal clubkleding. Had dus alleen een shirt en gewoon mijn eigen broek aan. Die was aan het einde van de test volkomen doorweekt van het zweet aan de bovenkant. Ben eerst gaan douchen toen ik thuis kwam. Het is hier ook weer onaangenaam warm. Tot gisteren is het een aantal dagen wat aangenamer geweest omdat er vrij veel wind vanuit zee stond, maar gisteren en vandaag is het weer vreselijk. De luchtvochtigheid is hier nu zo hoog dat je autoramen beslaan tijdens het rijden. Aan de buitenkant. Ik zet inmiddels mijn bril al standaard af als ik naar buiten loop. Anders zie ik acuut geen barst meer

Ik ga stoppen, ga naar bed.

Tot Snel
Olav